Translate

18/7/14

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗΣ ( Άρχων Υμνωδός της ΜτΧΕ)

Έχει τιμηθεί με Πατριαρχικά Πιττάκια για τις εκδόσεις του από τον ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ. Έχει λάβει πολλές επιστολές ευαρέσκειας και αναγνωρίσεως από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, καθώς επίσης και προσωπικά από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο για την προσφορά του στην Βυζαντινή Μουσική. Έχει τιμηθεί επίσης επανειλημμένα από τον «Σύλλογο Φίλων της Βυζαντινής Μουσικής» για την προσφορά του στην θεία τέχνη.

Έχει συγγράψει και εκδώσει μέχρι στιγμής τα κάτωθι έργα:

1. ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ, ΑΘΗΝΑ 1998

2. ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΨΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΕΝ ΤΩ ΙΕΡΩ ΝΑΩ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΤΗΝΟΥ, ΤΗΝΟΣ 2000

3. ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ, ΦΛΩΡΙΝΑ 2001

4. Έχει επιμεληθεί επίσης της πεντατόμου πολυσυλλεκτικής μουσικής εργασίας υπό τον τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΑ» αποτελουμένης εκ 5.000 σελίδων. Είναι μια μουσική συλλογή με μεγάλη ποικιλία συνθέσεων από όλο το φάσμα των εκκλησιαστικών ακολουθιών και η οποία άπτεται των βυζαντινών, μεταβυζαντινών, νεοτέρων και συγχρόνων μελοποιών.

Έχει ηχογραφήσει μέχρι στιγμής τις εξής φωνοταινίες:

1. Ύμνοι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

2. Τα ένδεκα Εωθινά Δοξαστικά

3. Ύμνοι της Θείας Λειτουργίας


Τον Αύγουστο του 2003 ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ του απένειμε το Οφφίκιον του «Άρχοντος Υμνωδού του Οικουμενικού Πατριαρχείου» εις ένδειξιν αναγνωρίσεως της προσφοράς του στην θεία τέχνη.

Τέλος, τον Οκτώβριο του 2005 του ανετέθη από το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών η ηχογράφηση ενός πολύτιμου ηχητικού υλικού σε ότι αφορά την ψαλτική τέχνη. Το υλικό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για μελλοντική έρευνα και καταγραφή του ψαλτικού ύφους στην ορθόδοξη λατρεία. Θα αποτελέσει δε ένα πολύτιμο αρχειακό υλικό για το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
SITE: http://www.vougiouclis.gr/


ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ 
  1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗΣ ΘΕΟΤΟΚΕ ΠΑΡΘΕΝΕ
  2. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗΣ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ 
  3. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗΣ - ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
  4. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗΣ ΔΥΝΑΜΙΣ ΘΡ. ΣΤΑΝΙΤΣΑ
  5. ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗΣ -- ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ

    Για περισσότερα ακούσματα κάντε κλικ εδώ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *